DESPRE MARCA CATERPILLAR

DESPRE MARCA CATERPILLAR

Compania Caterpillar a fost fondata de Benjamin Holt si CL Best, care au concurat inițial unul împotriva celuilalt si abia ulterior au devenit co-fondatori ai Companiei Caterpilar.

Benjamin Holt

La sfârșitul anilor 1800, utilajele agricole erau tractate de cai, iar fermierii din California căutau modalități noi si mai bune de a-si face treaba. Inspirat de inovațiile din transport, Benjamin Holt a inventat tractorul cu aburi in 1890, astfel încât fermierii sa poată lucra mai eficient. Pe măsură ce motoarele cu aburi au devenit din ce in ce mai acceptate in lucrările agricole, Holt a continuat sa inoveze pentru a răspunde provocărilor clienților. In 1904, Holt a montat o senila pe unul dintre tractoarele sale vechi cu roti. Așa s-a născut primul „Caterpillar” adevărat.

CL Best Tractor Company

In timp ce Holt era renumit pentru dezvoltarea primelor utilaje cu senile, rivala CL Best Tractor Company a adoptat o abordare diferita si a răspuns nevoilor clienților, concentrând-se pe tehnologia benzinei timpurii. Îmbunătățirile lor tehnologice au făcut produsele mai fiabile si le-au crescut eficienta. Designul revoluționar al caii de rulare proiectat de Best a fost atât de inovator, încât unele caracteristici rămân parte al ADN-ului tractoarelor Caterpillar si astăzi.

Fuziunea Companiilor

Fuziunea Holt Caterpillar Co. si CL Best Tractor Co. din 1925 putea sa nu se întâmple daca nu ar fi fost primul război mondial si creșterea numărului de clienți. In timpul războiului, Holt a avut un contract de vânzare a tractoarelor către guvern. Acordul i-a permis lui Holt sa vândă un număr semnificativ de tractoare ce l-a impus sa se concentreze pe producție, si nu pe inovații. In timp ce Holt s-a concentrat asupra nevoilor de război, companii precum CL Best au câștigat piața interna cu design-uri noi si inovatoare.

După război ambele companii aveau nevoie una de cealaltă. Războiul a lăsat un surplus de utilaje, ceea ce a slăbit piața de vânzare a tractoarelor noi si ambele companii au avut nevoie de un avantaj suplimentar pentru a reuși. Best avea o piață interna, o rețea avansata de dealeri si o gama extinsa de produse, in timp ce Holt avea o reputație mondiala cu numele „Caterpillar”.

In 1925, cele doua companii au fuzionat pentru a forma Caterpillar Tractor Company. Fuziunea a oferit companiei fonduri si resurse tehnologice pentru a investi in tehnologia diesel, oferind clienților o sursa de energie mai economica.

Criza Economica

In 1931, Caterpillar, precum si întreaga lume, se afla in mijlocul Marii crize economice si a fost grav afectata de efectele ei. Vânzările au scăzut cu peste 7 milioane de dolari comparativ cu anul precedent. Însă acest lucru nu a oprit angajamentul companiei fata de inovație.

In aprilie 1931, Caterpillar a introdus primul autogreder din industrie – Auto Patrol. Si in octombrie 1931, a început producția primului sau model de tractor diesel – tractorul Caterpillar Diesel Sixty.

Așadar, la mijlocul anilor 1930, Caterpillar era cel mai mare producător de motoare diesel din lume, făcând din tehnologia diesel principalul suport al afacerii sale.

Brand De Renume Mondial

Astăzi, motoarele Cat sunt utilizate pe scara larga pentru a genera electricitate. Alte aplicații ale puterii Caterpillar includ motoare pentru industria petroliera, nave, locomotive, echipamente agricole, producerea energiei industriale, echipamente pentru construcții si multe altele. Avantajele motorului diesel in ceea ce privește performanta, fiabilitatea si simplitatea au fost cele care au condus Caterpillar la succesul in echipamente mobile in urma cu șaizeci de ani. Aceleași caracteristici sunt comune motoarelor Caterpillar de astăzi.

ASPECTUL EVOLUTIV AL UTILAJELOR CAT®

1925 – Logo-ul ondulat / simbolul este adoptat de noul Caterpillar Tractor Co. Toate mașinile Caterpillar au fost vopsite in gri.

1927 – Noile modele de tractoare pe senile Caterpillar sunt marcate diferit fata de linia de produse 1925 originala.

1931 – Caterpillar a schimbat culoarea vopselei utilajelor sale din Gri in Galben Hi-Way.

1950 – Caterpillar a început sa folosească „Cat” in mașini.  Anterior, se folosea doar „Caterpillar”.

1955 – Literele de serie încep sa apară pe mașini după numele modelului pentru a distinge modelele noi de cele vechi.

1967 – Logo-ul Block-C a fost introdus împreuna cu o cutie care conține logo-ul si numele modelului. Anterior, locația mărcii si a modelului era mai variata.

1979 – Caterpillar introduce o noua culoare: Caterpillar Yellow.

1991 – Beltline a fost introdus in ținuta Cat. Aceasta schimbare a fost prima utilizare a unei alte culori decât negru, alb sau galben din 1931.

2006 – Este prezentata ținuta Cat Power Edge.

2018 – Lansarea următoarei generații de articole de îmbrăcăminte de vânzare cu amănuntul: Cat Modern Hex.

Linia actuala de produse Cat include peste 300 de utilaje, accesorii, sisteme de alimentare si piese de schimb.

Oferta include: transportoare articulate, buldoexcavatoare, buldozere, motoare, excavatoare, generatoare, mini încărcătoare si încărcătoare pe roti.

Postari recente

Facebook
Twitter
LinkedIn

Draga utilizator, ai un parc de utilaje sau doar unul singur?
Nu contează, creaza-ti un cont si introdu datele pentru fiecare utilaj si poti solicita oferta pentru fiecare dintr-un singur click!

CERE O OFERTA

Nu vom face publice datele dvs de contact. Campurile marcate cu * sunt obligatorii